Dukan Diyeti - Atak Evresi - Bir Makyaj Blog

4 Ocak 2017 Çarşamba

Dukan Diyeti - Atak Evresi

Merhaba !

Dukan Diyeti Atak Evresi neydi hatırlayalım ; 

Atak Evresi ; Sadece yulaf kepeği 1,5 yemek kaşığı kadar ve proteinle beslendiğiniz ilk evreyi oluşturuyor. Vereceğiniz güne göre 1 ile 10 gün arasında Atak Evresi değişmekte. Bu dönemde karbonhidrat yok. Yenilmesi gereken besinler ; az yağlı etler (kuzu ve pirzola hariç) , bütün balıklar , sakatatlar, hindi ve tavuk dilimleri , kaz ve tavuk (derileri hariç) yağsız jambon ve olmazsa olmaz spor yapıyoruz.

Dukan diyetine başladım. Aslında istenilen light ürünlerdi ama ben yulaf kepeğini bulunca hemen eldeki ürünler ile atak evresine başladım. 

Benim tablom şu şekildeydi ; 

Dukan Diyeti - Atak Evresi

Atak evrem 3 günden oluşuyordu. Tabloya göre -1.1 ile tamamlamış olmam gerekiyordu. 

Neler yaptım ?

1.Gün Atak Evrem ; Tam yağlı yoğurt tükettim , haşlanmış derisi alınmış tavuk ve 2 lt su içtim. İş yerinde acıktığımı hissettiğim de ayran tükettim. Akşam 18.00 de son öğünümü yine haşlanmış tavuk ile iş yerinde tükettim.  Sabah kahvaltıda ise haşlanmış yumurtanın beyaz kısmını tükettim. 

2. Gün Atak Evrem ; Aldığım light süt ve yoğurt ile devam ettim. Öğlen kendi yağında kızarmış tavuk , akşam yemeğinde balık tükettim.

3. Gün Atak Evrem ; Aslında en zorlandığım gün oldu diyebilirim. İş yerine haşlanmış tavuğu çok az götürdüğüm için çok zorladı beni. Akşam eve geç geldiğim de yemeğimi yedim. Hatta o akşam karnıbahar da tükettim . Zaten diyette istediğiniz saatte yemek yiyebiliyorsunuz. 

Her evrede yemeğin yanında su ve yeşillik olarak maydanoz , dereotu ve marul tükettim. Açlık hissettiğim de sürekli su tükettim. Çünkü aslında gerçek bir açlık hissi değildi. 

Her akşam 2 yemek kaşığı yoğurda yulaf kepeği ekleyerek akşam kapanışı yaptım. 

Toplamda Atak Evresi sürecinde -1.7 ile bitirdim. 

Umarım sizlerde diyete başladıysanız daha iyi sonuçlar ile bitirmenizi cani gönülden isterim. Hafifledim diyebilirim. Seyir Evresindeyim her gün instagram hesabımdan ne kadar verdiğimi paylaşıyorum.

Dukan diyeti ile yeni yazılar yazmaya devam edeceğim :) Diğer yazılarda görüşmek üzere ! 


Hoşça kalın :)

4 yorum:

  1. Bol eksi diliyorum. Ben güç evresine geçtim. İnşallah bu evrede de 2 kg verebilirim. Aslında sabit kalsam yeter:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sizinde bol eksileriniz olsun :* toparlama döneminde belki alırsan biraz daha verin bence :) sevgiler

      Sil
  2. Sanırım Şubat ayında da ben başlayacağım. Seni gördükçe aşka geliyorum. Yaptığım diyet ile veremiyorum artık,vücut alıştığı için olsa gerek. Vücudumu şoka uğratmak istiyorum. Daha önce kitabını da okuyarak uygulamıştım zaten.Tariflerim hala duruyor.Yeniden hatırlattığın için minnettarım sana. Sevgiler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle başla tatlım. madem şok etkisi yaratmak istiyorsun. zaten mükemmel oldun maşallah çok zayıfladın. bende senin sayende daha motive oluyorum :) sevgiler :*

      Sil