Mac Mehr Ruju ve Muadili - Bir Makyaj Blog

19 Ağustos 2016 Cuma

Mac Mehr Ruju ve Muadili

Merhaba !


High End kozmetik ürünlerine çok fazla para vermek istemiyorsanız sizlere Mac Mehr rujun muadillerinden bahsetmek istiyorum.

Beyaz tenlilerin çok seveceği alt tonu pembe/gülkurusu olan ve oldukça mat bitişli ruj Mac - Mehr !


Mac Mehr Ruju ve Muadili

İnanılmaz derecede kalıcı olan bu ruja bayılıyorum. İlk denediğimde fark ettim ki benim sürekli kullanıp bitirmeye yaklaştığım rujum ile aynı :)

Eğer gül kurusu tonları seviyorsanız muadillerine bayılacaksınız :)

Mac Mehr Ruju ve Muadili
Resim Alıntıdır.

Mac - Mehr rengine muadil olarak gösterebileceğim üç ayrı ürün var ; 
* Rimmel London Kate Moss serisinden 104 Numara 
* Golden Rose Velvet Matte serisinde 02 Numara
* Wet n Wild Mega Last serisinden 912 In The Flesh 

Mac Mehr Ruju ve Muadili

Renk tonları görüldüğü birbirine benziyor. Gül kurusu ve tonları bu üç rujlar . Tabi ben çektiğim sıra In The Flesh yoktu sonradan çekemedim. Ama görselini buldum. 

Mac Mehr Ruju ve Muadili
Resim alıntıdır.
Muadil ürünlerde dudak rengi çok önemlidir. Dudağınız açık renkli ise pembe tonları yansımalarını çok görürsünüz eğer dudağınız koyu ise ( benim gibi) gülkurusu tonları daha koyu olur. 

Mac Mehr Ruju ve Muadili


Dudağım koyu olduğu için Bende birebir aynı olan Rımmel London Kate serisinden 104 numara oldu. Yapıları farklı Mac mat bitişli iken R.L. Kate Moss 104 numara hafif parlak bitişli ve dudakta sürümü resmen kayıyor. 

G.R. Velvet Matte ise daha açık bir pembe alt tonlu bir ruj olduğu için onlara nazaran bir ton açık kalıyor. Ama yinede çok severek kullandığım bir ruj günlük makyajlara  çok uygun diyebilirim.

W.n.W. Mega Last 912 In The Flesh ise benim dudaklarım da bir ton koyu kaldı. Ama bazı açık dudaklarda Mac - Mehr ile aynı duruyor. Mac ruja yapısı , duruşu ve kalıcılığı ile de oldukça benziyor. 

Aslında W.n.W markasından çok fazla muadil bulunuyor. Keşke sürekli renklerini bulabilsek :)

Evet benim muadil dosyam umarım sizlere de yardımcı olur. Eğer gülkurusu seviyorsanız ayrı olarak da hepsini çok severseniz diye düşünüyorum.

Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın :)

6 yorum:

  1. maalesef mehr bana hiç yakışmadı :-((

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katılıyorum, birbirlerine çok benziyorlar, güle güle kullan kuzum <3

    YanıtlaSil
  3. Mac Mehr bana göre tehlikeli gibi. herkeste çok farklı duruyor. Mesela sizdeki swatch çok hoşuma gitti. Daha soğuk duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denenmeden alinanmamasi gerek rujlardan. Çünkü cilt alt tonunuz bu rujda çok etkisi var . Bende daha soğuk ve koyu bir renk iken başkasın da çok farklı kalıyor

      Sil