SAÇ BAKIM RUTİNİM - Bir Makyaj Blog

24 Nisan 2015 Cuma

SAÇ BAKIM RUTİNİM

Merhaba hanımlar :)

Yoğun bir iş temposunda biraz nefes alabildim ve hemen çok sorulan çok merak edilen sorulardan biri olan saçların dalgalı ve kıvırcık neler yapıyorsun neler kullanıyorsun oluyor.

İki yıl öncesine kadar belimin altında uzun bir saça sahiptim takiii saçlarımı kuaför yakana dek :/
O zaman dan bugüne kadar neler yaptım hemen anlatmaya son zamanlar da favorilerim olan ürünleri sizlerle paylaşmak istiyorum :)
Urban Care Intense Keratin


Saçlarım siyah dan sarıya döndüğüm zaman yandı ve ilk karşıma çıkan seri URBAN CARE oldu sarı ve kızıl saçlara özel serisi .
Ürün aşırı yıpranmış saçlar için özel bir seri ve içerisinde keratin var . Parebeni yok serinin serumu , saç maskesi , saç kremi , şampuanı mevcut . Saç kremi şampuanını ve saç kremini çok seviyorum bir yıldan fazla bir süre kullandım hala da çok severek kullanıyorum.
Ürün 250 ml.
İndirimli fiyatları : 12,50 TL filan oluyor .
Ürün fiyatları sanırım 19 -20 TL
Urban Care serilerinden oluşan şampuan ve saç kremleri( ikili ürün olarak satışa çıktı.) 19.90 TL (kaçırılmayacak bir fırsat )

Urban Care Argan Oil Saç Bakım Serumu

Urban Care den kullandığım diğer ürün ise Argan Oil serisi . Sıkça kullandığım ürünü Saç Bakım Serumu . Genelde nemli saçıma 1-2 pompa alıp saç uçlarıma sürüyor ve havlu yardımıyla bekletip daha iyi emilimini sağlıyorum . Düzenli kullanıldığın da saçlar da ciddi anlamda toparlanma etkisini göreceksiniz saçın kırılma süresini uzatıyor saça bakım yapıyor ve saçlardaki kırık , mat görüntüsünü alıyor .
Serum 125 ml .
İndirimli fiyatı :19.90
Ürün  fiyatı 24-25 TL olması gerekiyor.
Urban Care Argan Oil Saç Bakım Maskesi


Bir alışverişim sırasında Gratis satış danışmanlarının verdiği bu küçük ürünler ise Argan Oil serisine beni bağladı diyebilirim bu ne muhteşem nem bu nasıl bir şey hemen elimdekiler bitsin Argan Oil serisi alınacak :) Küçük bir not Urban Care,  Gratisler de % 25 indirimli bir bakın derim hanımlar :)Urban Care Argan Oil Sıvı Saç Kremi

Bir diğer Argan Oil serisine ait Sıvı Saç Kremi ürünü orta halli beğendim genelde saçlarıma sekil verdikten sonra bitmesi için kullanıyorum pek sevmedim diyebilirim en çok Aşırı Yıpranmış Saçlar serisinin sıvı saç kremini sevdim :)
Ürün 200 ml .
Ürün fiyatı 19-20 TL indirimli 12 TL ye alınabilir.

Yves Rocher 'in Saç Onarıcı Balsamı

Yves Rocher 'in Saç Onarıcı Balsamı
Ürün vaatleri : Yıpranmış saç uçlarını onarır. Haftada 2-3 kez saç uçlarına uygulanır. Durulama gerektirmez .

Slikon ve pareben içermiyor.Yulaf ve içerinse badem yağı var .En sevdiğim özelliği saçımdaki kabarıklığı alması kokusu ve saçımı ciddi anlamda onarması. Bittikçe aldığım tek ürün belkide budur. Nemli saçlara az miktarda alıp havluda bekletip tarıyorum . Hem kolayca açılıyor hemde saçımda kokusu kalıyor .

Ürün 50 ml
Fiyatı : 19.90 TL
AUSSIE 'nin ise Kuru ve Yıpranmış Saçlar için Saç Bakım Spreyi

AUSSIE 'nin ise Kuru ve Yıpranmış Saçlar için Saç Bakım Spreyi

AUSSIE 'nin ise Kuru ve Yıpranmış Saçlar için Saç Bakım Spreyi
İçeriği : Avusturya Fındık Yağı Özlü . Pantenol içermesi saçı nem veriyor besliyor ve canlandırıyor. Bu spreyin en sevdiğim özelliği kokusu AUSSIE bu konuda harika ;) En merak ettiğim kıvırcık saçlar için olan saç spreyi :) Birde arkasındaki yazılar çok hoş ilk fısatta arkalarını okuyun çok mizahi :)

Ürün 250 ml .
Ürün fiyatı : 23 TL
Ben Watsons indiriminden 9.90 tl ye almıştım .

Şaç Şekillendirme de neler kullanıyorum ?
Schwarzkopf Taft Belirgin ve Dolgun Bukleler

Schwarzkopf Taft Belirgin ve Dolgun Bukleler serisini yıllardır kullanıyorum . Tutuş 3 numara . Bana yetiyor diflüzor yardımıyla saçlarım çok kabrmadan güzel şekil alıyorlar .

Ürün 150 ml
Ürün fiyatı 19 TL
İndirimlerden 12-13 TL ye alabilirsiniz .
Schwarzkopf got2b Isı Koruyucu Sprey

Isı koruyucu sprey işe yarıyor mu en güçlüsü hangisi veyahut etkisini gördün mü ?  Evet kesinlikle bu konuda Schwarzkopf got2b 220 derece ısıya karşı koruyucu spreyidir . Saçları yıpratmamak için bu tarz spreyler çok önemlidir. 2-3 saç uçlarına sıkmanız yeterli oluyor.
Ürün 200 ml
İndirimli fiyatı :17-18 TL ama bereketli bir ürün ;)
 Loreal Paris Elseve Extraordinary Oil serisi

 Loreal Paris Elseve Extraordinary Oil serisi

Loreal Paris Elseve Extraordinary Oil serisi
Boyalı ve Normal saçlar için iki serisi mevcut . Benim saçım boyalı olmasına rağmen normal saçlar için olan serisini kullanıyorum. Etkisi oldu mu ? Eveeet :)
Görüldüğü üzere yarısındayım. Şampuan öncesi ve sonrası kullanılabiliyor. Şampuan öncesi yoğun besleme sonrası kolay tarama ve saça ipeksi görünüm kazandırıyor. Saçlarınız kabarıyorsa gün içerisin de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 1-2 pompa almak yeterli oluyor hatta bazen fazla bile olabiliyor. Yağı uçucu ve saç da yağlı bir görünüm hiç olmuyor.

Ürün 100 ml
İndirimli Fiyatı :9.90 TL
Fiyatı : 15 TL oldukça bereketli bir ürün bir yıldır kullanıyorum henüz yarısındayım .
 NEW WAVE Saç Spreyi

Saç spreyi ise nadir kullanan bir insan olarak tercihim NEW WAVE oluyor.
Nadir kullanmakla beraber tutuşundan memnunum ve markanın birde bukleli saçlar için köpüğü var ısıya karşı da koruyor. Güzel bir ürün olduğunu çokça duydum ve denemek istediklerimin arasında :)

Ürün 250 ml
Fiyatı 15 TL

Otacı Maske

Otacı Maske

Otacının bu ürünleri de denenecekler arasında beni bekliyorlar :)

Evet yazım biraz uzun oldu ama genel olarak ürünler ve fiyatlarını memnun kaldığım ürünlerden bahsetmiş oldum. Sonuna kadar okuduysanız eğer çok teşekkür ederim :)

Başka bir yazı da görüşmek üzere hoşçakalın :)

Instagram : birmakyajblog

Bloğumu da takip etmeyi unutmayın :))




11 yorum:

  1. Çok detaylı güzel bir yazı olmuş. Emeğine sağlık. Sayfama beklerim bende sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim memnuniyetle takip edeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,taft saç spreyini kullanıyorum.Tutuşu gayet güzel.Saç bakımımda eczaneden aldığım zigavus argan elıxır besleyici saç bakım serumundan vazgeçmem.Saçımda kırılma yıpranma yok sayesinde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba taft ürünleri çok başarılı. Zigavus henüz deneyemedim ama eminim saçınız da ise yaramıştır 🤗

      Sil
  5. merhabalar öncelikle yazınız için teşekkür ediyorum. Benim rutinime çok benziyor sizinki de. Ancak şu sıralar katkısız keratin de ekledim. Bu konuda çok fazla araştırma yaptım, zamanla yıpranan saçlarıma iyi geleceğini düşünüyorum. Bu konu hakkında da bilgilerinizi zevkle dinlemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yazımı okuduğunuz için ben teşekkür ederim. Benim saç yapıma saf keratin uygun olmadigi için Selective Aminokeratin maske kullanıyorum. Çok seviyorum bu dönem. HC Hair Care Complex yağı da çok güzel tavsiye ederim.

      Sil
    2. Kuaförümün önerisiyle liquit keratin markası aldım baya övdü işe yaramazsa sizin tavsiyelerinizi dinleyeceğim çok teşekkürler :)

      Sil
    3. Inşallah satış için övmemistir mutlaka ise yaramazsa demeyiniz 😙

      Sil
  6. Guzel yazı olmuş. Evde uygulanabilecek saç bakım maskeleri de deneyebilirsiniz. http://www.komsukizi.com/evde-sac-bakim-maskeleri/

    YanıtlaSil
  7. Günlük saç bakımı yapmak zorunda kalıyorum çünkü saçlarıma sürekli işlem yapıyorum her gün şekil vermem gerekir bu sebeple bakımın da iyi olması ve saçlarımı koruması gerekiyor doğal keratin kullanıyorum saçlarım için farklı farklı ürün kullanarak uğraşmama gerek kalmıyor uzun zamandır patentli keratin sayesinde sayesin de saçlarım hep bakımlı ve sağlıklı şekil veremeden çıktığım zamanlar da bile hoş görünüyor hep.

    YanıtlaSil