Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları - Bir Makyaj Blog

14 Haziran 2017 Çarşamba

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Herkese Merhaba!

Bugün sizlere  sağlık açısından hemde kullanım alanları ile yardımcı olabilecek doğal bir yağ olan Hindistan Cevizinden bahsetmek istiyorum. Üstümdeki miskinliği atıp, sevgili takipçilerim bu bilgilerden yararlanmalı dedim.
Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Hindistan Cevizi yağı dünyada sadece yenilebilir bir yağ ve saç bakımında değil aynı zamanda cilt bakımında da kullanılır. Hindistan Cevizi tropikal bölgelerde meyvesi için üretilir ve tozu keklerde,pastaları süslemek için kullanılır. Yerliler, güneş ışıklarından koruduğunu düşündükleri için ciltlerine sürer. Hindistan Cevizi yağı içerisinde anne sütünde bol bulunan laurik asit ve antioksidan Polifenollerce zengindir. 

Hindistan Cevizi yağında bulunan yüksek miktardaki doymuş yağ oranı ilk etapta kalbe iyi gelmeyeceği gibi görünse de aksine %50 oranında laurik asit ihtiva ederek yüksek kolesterol seviyesini, yüksek tansiyonu ve çeşitli kalp problemlerinin önlenmesine yardımcı olur.  Hindistan Cevizi yağı tüketmek sindirime yardımcı olur ve ''Irritabl Bağırsak Sendorumu'' dahil tüm sindirim ve mide problemlerine engel olur. Elinizde bulunan Hindistan Cevizi yağının yenilebilir olmasına dikkat etmelisiniz.(Yenilebilir ve yemeklerde kullanılabilen The Lifeco marka Histan Cevizi yağı kullanıyorum.)
Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Hindistan Cevizi yağı; idrar yolu enfeksiyonuna, diş eti hastalıklarına ve apseye sebep olan bakterileri öldürür.Grip, HIV, tifo ve diğer enfeksiyonlara sebep olan virüsler ile savaşır. Reflü belirtilerini yavaşlatır. Vücudun magnezyum ve protein emmesini kolaylaştırarak sağlıklı kemik yapısı oluşumuna yardımcı olur. Kas ve eklemlerde iltihabı azaltır ve dokuların onarılmasına yardımcı olur. Tiroid bezinin düzgün çalışmasını sağlar. Karaciğeri güçlendirir. Vücutta insülin üretimini ve kan şekeri seviyesini düzenler. Hormonları düzenleyerek menopoz belirtilerini hafifletir.

Hindistan Cevizi yağı ; lipidler, laurik asit, kaprilik asit, kaprik asit, mantar önleyici, antibakteriyel, virüz önleyici içeriğine sahiptir. Bu sebeplerden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Hindistan Cevizi yağı cilt için E-Vitamini ve Protein içeriğine sahiptir. Protein, cildi sağlıklı gençleştirir. E-Vitamini, sağlıklı cildin büyümesine, ciltte yıpranma ve onarmaya, aşınmaya, cildin pürüzsüz olması için gereklidir. En önemlisi de cildin erken yaşlanmasını ve kırışıklık engeller, çünkü en iyi antioksidan özelliğine sahiptir. 


Hindistan Cevizi yağı ile güzellik ve bakım önerileri:

Hangi alanlarda kullanılır. Artık başlayalım :)

1- Makyaj temizleyici: Elinize aldığınız bir miktar Hindistan Cevizi yağı ile cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak suya dayanıklı maskaralardan bile rahatlıkla kurtulabilirsiniz. İşlem sonrasında cildinizi bol su ile derinlemesine dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde gözeneklerinizi doldurup sivilce ve siyah nokta oluşumuna sebep olacaktır.

2-Saç bakım yağı: Saçlara kullanıldığında hızlı uzadığını ve saç kırıklarının onarıldığını göreceksiniz. Kısa bir sürede sağlıklı ve uzun saçlara sahip olabilirsiniz. Saçtaki elektriklenmeyi ve kabarmayı önlemeye yardımcı olacaktır. Nemli saçlara uyguladığınız zaman bukleler belirginleşecek ve daha kolay şekil alacaktır. 

3-Göz altı kremi: Göz kremlere aşırı paralar vermenize gerek yok! Elinize aldığınız bir miktar kremi yüzük parmakları ile nazik hareketlerle göz çevrenize yedirin ve kısa süre sonra onarılmasına şahit olabilirsiniz. Göz altı şişkinlikleri azaltıp ve ince çizgileri onarılmasını sağlar. Göz altına gerekli nemi verir.

4- Makyaj fırçası temizleyicisi: Bir miktar antibakteriyel sıvı sabunun içerisine bir yemek kaşığı eklediğiniz Hindistan Cevizi yağı ile fırçalarınızı kolayca ve derinlemesine temizleyebilirsiniz.

5-Tırnak eti bakımı: Kırılmaya meyilli veya çabuk kırılan tırnaklarınız var ise; her gece yatmadan Hindistan Cevizi yağı ile masaj yaparak daha hızlı ve güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz. Kütikülleri de yumuşattığınız için manikür süresini uzatmış olacaksınız.

6- Ağız kokusu: Hindistan Cevizi yağını bir bardak suda seyreltin ve gargara yapın. Ağzının daha ferah koktuğunu hissedeceksiniz.

7-Dudak Balmı ve dudak peelingi: Bir miktar katı formunda aldığınız yağın içerisine tarçın yağı ekleyerek çatlakların oluşuma engel olup, daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Bir miktar aldığınız esmer şeker ile Hindistan Cevizini karıştırıp dudaklarına nazik hareketlerle dairesel hareket yaparak ölü derilerden kurtulmuş olursunuz. 

8-Vücut nemlendirici: Cildiniz çok fazla kuru olmasından kaynaklı duş sonrası pul pul dökülmeler, ince çizgilerin önüne duş sonrası nemli cildinize uygulayarak geçirebilirsiniz. Duş sonrası cildinizi yumuşatıp , sert bölgeler (diz,dirsek,ayak topuğu gibi) kötü görünümünü engelleyebilirsiniz. 

9-Karın çatlakları: Anne adaylarının en büyük problemi karın bölgesindeki oluşmaya başlayan çatlaklardır. Her gün uyguladığınız zaman görünümünü azaltıp solgun bir renk almasını sağlayabilirsiniz. 

10-Traş kremi: Beden temizliği için traş bıçağı uyguluyorsanız eğer işlem sonrası tahrişi ve kuruluğu önlemek için kullanabilirsiniz. Tahriş olan cildi sakinleştirebilir ve kızarıklığı tıraş sonrası da kullanarak alabilirsiniz.

11-Masaj yağı : Bir miktar aldığınız Hindistan Cevizi yağı içerisinde lavanta yağı ve nane yağı ekleyerek gerginliğinizi atabilir ve kaslarınız rahatlamasını sağlayabilirsiniz. 

12-Onarıcı krem: Haşere ısırığında ve kaşınmalar da sürdüğünüz Hindistan Cevizi yağını o bölgeye uygulayın ve kızarıklığın/şişkinliğin azaldığını göreceksiniz. Kesikler ve sıyrıklar üzerine uyguladığınız da ise bakterilerden korur ve iyileşmesine yardımcı olacaktır.

13-Ayak kokusu: Hindistan Cevizi yağı içerisinde bulunan laurik asit sayesinde ayaklarınıza sürdüğünüz zaman kötü kokunun giderildiğini göreceksiniz.

14-Deodorant:Doğal bir deodorant yerine geçer. Hem kokusu hem özelliği ile kötü kokuyu engeller.Duş sonrası koltuk altına sürdüğünüz de gün içerisinde kötü kokuları rahatsız etmeyecektir.

15-Gece kremi: Gece yatmadan ince tabaka halinde aldığınız Hindistan Cevizi yağı siz uyurken antioksidan ve onarıcı etkisiyle cildinizin onarılmasını sağlayacaktır.

16-Boya işlemi öncesi koruma: Saçlarınızı sık sık boyuyor ve fazla kimyasal işlemlerden geçiriyorsanız artık Hindistan Cevizi yağı olmadan kullanmayın. Boya işlemi öncesi az miktarda boyanıza katarak saçlarınızı koruma altına alabilirsiniz. İşlem sonrası daha yumuşak bir saça ve yumuşak bir saça sahip olacaksınız. Üstelik boyanın saçınızda biraz daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır.

17-Yemeklerde kullanın: Damak tadına göre değişse de hamur işlerinde çok beğendiğim özelliğidir.
Hem faydalı hemde sağlığınıza zarar vermemiş olacaksınız. Tüm yemeklerde deneyebilirsiniz.

18-Beyazlatıcı diş macunu: Bir miktar Hindistan Cevizi yağı içerisine bir çay kaşığı karbonat beş damla nane ve okaliptüs yağının içerisinde 4 yemek kaşığı su ekleyip karıştırıp uyguladıktan sonra bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz. 

19-Pişik kremi: Kilolarınızdan dolayı bacaklarınız pişik olduysa veya bebeğinizde pişik var ise nazikçe uygulayın. Hem korunmasını hem de acısını alacaktır. 

20-Kilo verin: Kızartmalarda ve salatalarda rahatça kullanabildiğimiz Hindistan Cevizi yağını dozunda tüketirseniz kilo vermeye başladığınızı göreceksiniz. Tüm öğünlerinize rahatça ekleyebilirsiniz. 


Sizler nasıl kullanıyorsunuz? Merak ediyorum sizler neler denediniz. Benimle paylaşmayı unutmayın🙋

Başka yazılarda görüşmek üzere 🙋





2 yorum: