MAKYAJ NASIL YAPILIR? / DOĞRU MAKYAJ TEKNİKLERİ - Bir Makyaj Blog

5 Temmuz 2017 Çarşamba

MAKYAJ NASIL YAPILIR? / DOĞRU MAKYAJ TEKNİKLERİ

Herkese Merhaba!


Hepimizin çok sevdiği makyaj ve sürekli kozmetik alışverişlerimizin sonsuzluğu içerisinde ''ah keşke birde düzgün yapabilsem'' deriz. 

Aslında doğru makyajı yapmak çok da zor değil! Sadece bir kaç püf nokta ve teknik ister. Teknik noktalar ve el alışkanlığı haline gelip en güzel makyajınızı birkaç dakikada yapmanızı sağlar.

Nedir bu püf noktalar ve teknikler dediğinizi duyuyorum! Hadi aşama aşama başlayalım 👀

MAKYAJ NASIL YAPILIR? / DOĞRU MAKYAJ TEKNİKLERİ

Cilt Makyajı:  Doğru fondöten seçin! Mağaza ışıkları her zaman yanıltır mümkünse dışarıda kontrolünü sağlayın. Fondöten uygularken makyaj süngeri ile iyice dağıtın.

Aydınlatıcı: Cildin kendi ışıltısını dışarı yansıtan görüntüsü efekti ile hepimizin kalbine taht kurdular. Simli olmaması en önemli kural! Marka önerilerim ise The Balm Mary Lou aydınlatıcı, Becca ve NYX en doğal duran aydınlatıcı ürünlerine sahip. Hepside sıkılaştırılmış toz ürünlerdir. Ciltte göstermek istediğimiz bölgeler için kullanmalısınız. Burun ucu,dudak üstü,elmacık kemikleri gibi bölgelerde kullanırsanız doğru teknik ile doğal bir görüntü elde edebilirsiniz.

Allık: Açık tenli iseniz çok koyu allıklardan uzak durun! Koyu tenli iseniz açık renk allıklar görünmeyecektir. Kesik uçlu fırçalar veya biraz daha geniş fırçalar hem uygulamayı kolay hale getirip daha doğal duracaktır. Allık uygulaması sonsuzluk işareti yapar gibi saç diplerine doğru sürmelisiniz. Yüz tipinize göre değişim gösterecektir. Aşırı kullanmaktan kaçın ve az alıp uygulayın.

Bronzer: Yüzümüzü daha ince göstermek için kullandığımız toz/sıvı ürünleri kullanırken dikkat etmemiz ve bilmemiz gereken püf noktalar var. Öncelikle kendinize sorun! Yanağınızı,burnunuzu veya alnınızı mı küçültmek istiyoruz. Doğru uygulama yapabilmek ise üründen az alarak hafif hafif uygulamamız gerekiyor. Bronzer ciltte göstermek istemediğimiz bölgeyi gölgede gibi göstermektir. Amacına uygun olduğu sürece abartılı olmayacak ve daha doğal bir görüntü elde edebilirsiniz. 

MAKYAJ NASIL YAPILIR? / DOĞRU MAKYAJ TEKNİKLERİ

Far: Tek renk far kullansanız bile dağıtın! Sünger aplikatör veya fırça ile uyguladığınız şekilde bırakmayın! Göz kapağının katlanma bölgesine doğru dağıtın. Daha güzel bir görüntü elde edeceksiniz. Doğal olmasını istiyorsanız toprak renklerini deneyebilirsiniz.

Kaş: Yüzde en önemli vurucu nokta kaşlardır! Kaşlarınızı doldurarak da doğal bir görüntü elde edebilirsiniz. Püf noktası üründen az kullanarak tarayıp tekrar doldurmaya devam etmelisiniz. İstediğiniz görüntüye gelene kadar devam ederseniz doğal görüntü elde edeceksiniz. Aynaya çok yakından değil biraz karşıdan bakarak doldurma işlemi yaparsanız kusurları görebilirsiniz.

Maskara: Kirpik yapınıza ve istediğiniz özelliğe sahip maskarayı aldıktan sonra kirpik diplerinden zig zag hareketler ile dipten uca doğru çekmek! Her katta doğallıktan uzaklaştığınızı unutmayın. Uygulamayı ne kadar çok yaparsanız kirpikleriniz yapışıp kalın hale gelecektir.

Dudak Kalemi: Dudak kaleminiz kullanacağınız ruja uygun renklerde olduğunda kusursuz dudaklara sahip olmanızı sağlar. Dudakları daha dolgun göstermek için gözaltı kapatıcısı ile dudağınıza uygulama yapın. Dudak çizgisi daha belli olacaktır. Dudak çizgisinin hafif üzerinden geçmelisiniz. Koyu renkler süreceksiniz uygulamadan sonra dudak kenarları ile dikkatli bir şekilde pudra/gözaltı kapatıcısı ince çizgi şeklinde geçin. Dudak çevreniz daha aydınlık, rujunuz daha düzgün uygulanmış görüntü elde edeceksiniz.

Makyajda teknikler ve püf noktalarımız şimdilik bu kadardı eğer merak ettikleriniz ve istediğiniz yazılar varsa benimle yorum kısmında paylaşmayı unutmayın.👇

Başka yazılarda görüşmek üzere hoşça kalın 🙋


9 yorum:

  1. Teşekkürler bu güzel detaylar için. Mutlaka deneyerek uygulayacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın canım

    YanıtlaSil
  3. güzel detaylar
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Farmasi Üyelik

    FARMASİ ÜYELİK & BAŞVURU DANIŞMANLIK

    HELAL SERTİFİKALI KOZMETİK ÜRÜNLERİ

    % 100 YERLİ SERMAYE FARMASİ

    SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI KOZMETİK MARKASI

    WhatsApp yardımı ile de ulaşabilirsiniz

    DR . CEVDET TUNA ÜRÜNLERİ

    FARMASİ ÜYE KAYDI VE KARİYER İMKANI SUNMAKTAYIZ


    farmasi üyelik, farmasi kayıt, farmasi üye ol, farmasi kataloğu, farmasi

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Makyajın çok güzel olmuş eline sağlık:) Blogunu çok beğendim bu tarz ve tondaki makyajlarla mat rujları çok yakıştırıyorum senin kullandığında mat tonlarda gibi duruyor. Özellikle golden rose un mat rujlarını beğeniyorum tavsiye ederim https://shop.goldenrose.com.tr/ruj

    YanıtlaSil
  6. Merhaba teşekkür ederim eve golden rose mat rujları da başarılı :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba blogunuzu inceledim ve takibe aldım çok güzel içerikler paylaşıyorsunuz. Bende blogumu takip eden ve yorumluyan herkese dönüş yapıyorum >> Bloguma göz atın isterseniz ; https://www.cihan7.com

    YanıtlaSil